PRELUNGIRE SOMAJ TEHNIC 75% PANA LA 30.06.2021

1. Cu ce te ajuta masurile privind somajul tehnic?

Practic primesti 75% din banii de salarii, de la bugetul de stat, in conditiile in care iti trimiti salariatii in somaj tehnic. Ce trebuie sa mai stii este ca suma pe care o poti primi este de maxim 75% din salariul mediu, pentru fiecare dintre salariatii tai. In cazul in care nu ai mai aplicat pana acum pentru astfel de masuri, si ai nevoie de ajutor, te rog sa ne contactezi pentru mai multe detalii.

ATENTIE !  Masurile sunt valabile doar pentru sectoarele afectate, si pentru care sunt impuse restrictii. Te rog sa consulti “Lista cu sectoarele afectate, care pot beneficia de aceste masuri “.

2. Alte masuri legate de indemnizatia pentru timpul redus de munca al salariatilor

Noul cadru legislativ relaxeaza modul de lucru, si pentru cei ce aplica deja sau doresc sa aplice pentru acest tip de indemnizatie, cele mai importante modificari fiind:

  • angajatorul va putea reduce timpul de munca al salariatiilor cu cel mult 80% din durata contractului individual de munca (anterior procentul era de 50%)
  •  reducerea timpului de munca este obligatorie pentru cel putin 5 zile lucratoare lunar (anterior era prevazut 5 zile lucratoare consecutive lunar)
  • interdictia de angajare sau subcontractare de activitati similare supuse reducerii timpului de munca se va aplica strict la nivelul locurilor de munca afectate de aceasta masura (anterior era prevazut la nivelul angajatorului in ansamblul sau, incluzand si sediile secundare)

Lasa un comentariu