Propuneri legislative – esalonare datorii

ESALONAREA LA PLATA PENTRU DATORIILE ACUMULATE din 21 martie pana la 25 octombrie 2020 – perioada 12 luni

CONDITII :

  1. Sa nu fi avut restante la 21.03.2020
  2. Sa aiba toate declaratiile depuse
  3. Sa nu fie in dizolvare ;
  4. Cerere depusa pana la 15.12.2020

Un proiect de OUG privind mai multe măsuri fiscal-bugetare au fost discutate joi de Guvern, în primă lectură, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Având în vedere că se apropie 25 octombrie, actul normativ are în vedere o înlesnire la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central, a spus Cîțu. Ordonanța va fi în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

Acesta a precizat că este vorba de o reglementare simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pe o perioadă de 12 luni pentru obligațiile fiscal-bugetare acumulate de la debutul stării de urgență până la data de 25 octombrie.

Beneficiarii sunt toți contribuabilii, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată potrivit Codului de Procedură Fiscală și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Prin această măsură sunt sprijiniți contribuabilii aflați în dificultate generată de lipsa de lichidități din cauza crizei. Pe de altă parte, vizează încasarea unor sume certe și periodice la bugetul general consolidat.

Pentru a beneficia de sprijin, contribuabilii trebuie să depună o cerere până pe 15 decembrie. Nu trebuie să înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și nu trebuie să se afle în procedură de insolvență. Pentru companiile aflate în insolvență și care și-au plătit ratele, va exista o reglementare separată.

Alte condiții sunt să nu se afle în dizolvare și să aibă depuse toate declarațiile fiscale.

Lasa un comentariu