10 Feb

Termen 15 februarie 2009: Depunerea declaratiei 101

Depunerea declaratiei 101, pentru contribuabilii care au definitivat exercitiul financiar anterior

 

 

 Contribuabilii care definitiveaza pana la data de 15 februarie inchiderea exercitiului financiar anterior, organizatiile nonprofit, precum si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit, pana la data de 15 februarie 2009.

 Conform Codului fiscal, contribuabilii au obligatia sa depuna o declaratie anuala de impozit pe profit pana la data de 15 aprilie inclusiv a anului urmator.Cu toate acestea, in cazul contribuabililor care nu se incadreaza in categoria societatilor comerciale bancare, si care definitiveaza pana la data de 15 februarie inchiderea exercitiului financiar anterior, trebuie sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit (Declaratia 101) pana la data de 15 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

 

Obligatia depunerii Declaratiei 101 pana la 15 februarie vizeaza si organizatiile nonprofit, precum si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura.

Contribuabilii vor utiliza un nou model al Declaratiei 101, aprobat prin Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1809/2008, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 894 din 30 decembrie 2008, pentru modificarea Ordinului ANAF nr.101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

 

One Response to “Termen 15 februarie 2009: Depunerea declaratiei 101”

  1. bagamare Says:

    multumim pentru informatie.

Leave a Reply