01 Jul

Ordin nr.2101/ 2010 privind aprobarea Procedurii de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare

În vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, persoana înregistrată în scopuri de TVA trebuie să completeze şi să depună, la organul fiscal competent, următoarele:
formularul (095) „Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari”, prevăzut în Anexa nr.2 a Ordinului 2101/2010 publicat pe 25.06.2010. Formularul se gaseste pe situl nostru la sectiunea programe
– certificatele de cazier judiciar ale tuturor asociaţilor şi administratorilor,
Persoanele fizice înregistrate în scopuri de TVA care solicită înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari depun certificatul de cazier judiciar propriu.

Toate societatile sau persoanele fizice autorizate care primesc sau emit facturi de la/catre  orice persoana juridica din UE, trebuie sa se inscrie in acest Registru prin depunerea formularului 095.

Amenzile pentru efectuarea unor operatiuni intracomunitare fara a fi inscrisi in acest Registru sunt sanctionate conform Codului de procedura fiscala cu amenda intre 1000 si 5000 lei. Codul de procedura fiscala actualizat cu noile modificari este disponibil pe situl nostru in partea de sus, pe bara albastra.

Leave a Reply