14 Jan

Noutati pentru comercianti- modificare date Protectia Consumatorilor

Incepand cu 21 ianuarie 2015, firmele de comert cu amanuntul, trebuie sa afiseze o noua placheta cu “Telefonul Consumatorilor”. Aceasta a fost aprobata prin Ordinul ANPC nr. 594/2014, publicat in MOf nr. 937 din 22 decembrie 2014 .

Va reamintim ca afisarea plachetei se va face in campul vizual al consumatorului, la loc vizibil, langa casa de marcat. de marcat ori langa orarul de functionare, in spatiul de comercializare a bunurilor sau de prestare a serviciului.

Astfel, pentru a evita primirea de amenzi, va recomandam sa descarcati din link-ul de mai jos de pe site-ul ANPC placheta si sa o afisati conform criteriilor de mai sus:

http://www.anpc.gov.ro/index.php…

Atentie! Plachete sunt ordonate pe regiuni, iar in cadrul regiunilor pe judete. Atunci cand o printati sa va asigurati ca este cea corecta!

 

Placheta TELEFONUL CONSUMATORILOR

Modelul poate fi descarcat in format electronic ( pentru fiecare judet ) de pe site-ul oficial al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor  www.anpc.gov.ro – link-ul Lista comisariate judetene

Placheta este gratuita

Ordin 594/2014 privind modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 72/2010 privind unele masuri de informare a consumatorilor

 

 

Leave a Reply