26 Jan

Modificari privind Revisal (salariati) cu 1 februarie 2010

In data de 20.01.2010 a fost publicată in MO – HG 37/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, care prevede urmatoarele (cele mai importante modificari sunt ingrosate):

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I
Hotararea Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 172 din 22 februarie 2006, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“(4) Nu au obligatia de a infiinta registru misiunile diplomatice din Romania, respectiv ambasadele, reprezentantele, consulatele generale si consulatele oficiale.”

2. La articolul 3, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (2 indice 1) si (2 indice 2), cu urmatorul cuprins:
(2 indice 1) La angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la alin. (2) lit. a)-d) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
(2 indice 2) Elementele prevazute la alin. (2) lit. e) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca.”

3. La articolul 4, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 4 (1) Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat”.

LINK UTIL INFORMATII UTILIZARE REVISAL
CLICK AICI

4. La articolul 4, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
“(5) In cazurile mentionate la art. 3 alin. (2 indice 1) si (2 indice 2), registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat, respectiv la data incetarii contractului individual de munca al acestuia.”

5. La articolul 8 alineatul (1), dupa litera c) se introduc doua noi litere, literele d) si e), cu urmatorul cuprins:
“d) neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii;
e) completarea registrului cu date eronate.”

6. La articolul 8, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la lit. a)-c), cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei;
b) cea prevazuta la lit. d), cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoarea cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei;
c) cea prevazuta la lit. e), cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.”

7. La articolul 8, alineatul (4) se abroga.

Art. II
Dispozitiile referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii prezentei hotarari.

Art. III
Hotararea Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, cu modificarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare

31 Responses to “Modificari privind Revisal (salariati) cu 1 februarie 2010”

 1. OANA Says:

  ACEASTA INSEAMNA CA EU DACA AM O PERSOANA CARE MAINE IMI INCEPE ACTIVITATEA,EU ASTAZI TREBUIE SA TRANSMIT
  REGISTRUL ELECTRONIC?

 2. EXPERT CONTAB Says:

  Da, desi e cam aberanta aceasta masura, se pare ca cei acre au facut legea nu s-au ganduit la toate detaliile care se inscriu in Revisal.
  Asteptam poate dau si norme de aplicare sau alte precizari noi.

 3. RODICA Says:

  SI DACA AZI PLEACA UN SALARIAT EU REPEDE TREBUIE SA TRANSMIT REGISTRUL?LA ACEEASI ORA LA CARE PLEACA SAU AM UN ANUMIT RAGAZ

 4. EXPERT CONTAB Says:

  Revisalul se transmite exact in ziua incetarii activitatii, eventual el poate fi transmis online, daca va luati o parola de la ITM. In termen de 5 zile de la data depunerii revisalului, aveti timp sa duceti si decizia de desfacere a contractului de munca.

 5. Alina Says:

  Cum se procedeaza cu inscrierea la ITM a noilor angajatori si implicit a noilor contracte individuale de munca? Cand se depun acestea si cand se treansmite si registrul, daca mai intai trebuie sa imi dea ITM-ul numere la contracte si abia apoi fac mentiunea in registru?

 6. admin Says:

  Prima data se depune revisalul cu datele angajatului, fara sa fie trecut numarul de contract, seria cartii de munca. Contractele de munca se depun ori odata cu prima depunere a Revisalului sau dupa o zi.Dupa ce avem numarul contractului si celelelate date mai mergem odata la ITM cu Revisalul modificat.

 7. Irn Says:

  daca trebuie sa modific norma de lucru de la 8 la 4 ore, revisalul trebuie trimis la data de la care se doreste modificarea?sau cum se procedeaza in acest caz? daca am depasit 3 zile si totusi trimit revisalul ce urmari pot fi?
  va multumesc

 8. mary Says:

  Cum as putea scoate din baza de date revisal numai o firma…in baza fiind 40 de firme?????

 9. EXPERT CONTAB Says:

  Revisalul se transmite in ziua modificarii pentru incetarea contractului de munca si in ziua anterioara pentru incheierea contractului de munca. Pentru celelalte tipuri de modificari se anunta ITM-ul prin decizie(act aditional) la contractul de munca corelat cu revisalul in termen de 5 zile de la data modificarii.
  Eventual puteti incerca si un telefon la ITM.

 10. EXPERT CONTAB Says:

  Puteti incerca sa instalati in alt folder societatea dorita si sa importati datele de pe discheta din vechiul program.
  Imi pare rau ca nu va pot raspunde mai mult.

 11. jax Says:

  Cum fac s a depun revisal..la adaugare contravt nu pot trece peste campul nr contract…ii dau 0 sau 1…si apoi dupa ce e inregistrat contractul duc o modificare ???
  va rog! astept raspuns..Multumesc!

 12. EXPERT CONTAB Says:

  da, modificati numarul de contract ulterior primei depuneri a revisalului

 13. anca Says:

  daca am incetat activitatea la o firma pe data de 17 mai,si firma la care lucrez in prezent nu a facut inregistrarea mea ca angajat la itm inca,nu e prea tarziu,nu?mi s-a spus ca termenul de depunere al actelor e de 20 zile

 14. sophie Says:

  daca am introdus cateva contracte cu numere de inregistrare gresite in Revisal si le-am transmis online, cum pot rezolva aceasta problema??aceste numere de contract au fost introduse si transmise online si acum cateva zile dar pentru alte persoane.s-a gresit la numerotare in registrul intern,in loc sa se mearga in continuare, s-a inceput numerotarea in sens invers,astfel acum figureaza 2 persoane cu acelasi numar de contract…….ce este de facut in acest caz?
  multumesc

 15. EXPERT CONTAB Says:

  pentru sophie
  mergeti pe modificare la ficare contract si duceti din nou revisalul
  eventual cu o nota explicativa pentru cei de la ITM

 16. EXPERT CONTAB Says:

  pentru anca, calinescu79@yahoo.com
  e cam tarziu, inregistrarea de 20 de zile s-a abrogat
  acum trebuie facut revisalul cu o zi inainte de data angajarii
  cititi reglementarile modificate de la 1 februarie 10

 17. maxim mihaela Says:

  Buna ziua!
  As dori sa siut daca o societate care a avut activitate pana l data de 23.05.2009 si incepand cu data de 28.05.2009 isi suspenda activitatea trebuie sa mai depuna bilant la 31.12.2009 si 30.06.2010.
  Multumesc

 18. EXPERT CONTAB Says:

  Pentru Maxim Mihaela
  chiar daca societatea este suspendata, ea trebuie sa depuna bilant penru perioada lucrata in 2009, iar in continuare se vor raporta in bilanturi doar soldurile existente la bilantul de la 31.12.2009.

 19. carmen Says:

  Buna ziua!
  Eu am un contract semnat din data de 2 august si am fost cu el la ITM in 5 august, dar am uitat sa anunt la contabilitate sa faca revisalul. Ce urmari pot aparea?

 20. cella Says:

  Daca am depus revisalul si o persoana nu se prezinta la semnarea contractului individual de munca(si nici nu mai vine), cum se procedeaza pentru a corecta revisalul. Practic persoana nu figureaza ca angajat, nu?
  multumesc.

 21. mia Says:

  Buna ziua,
  In revisal au fost inregistrate actele aditionale ca si contracte individuale de munca adica s-au dublat contractele. va rog sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez? Si de aceea in revisal apar mai multe contracte active, chiar si la cei care s-au lichidat deoarece activitatea a fost incetata doar la contraact nu si la aacele acte aaditionale.
  Va multumesc.

 22. EXPERT CONTAB Says:

  Pentru aga_michel@yahoo.com
  Trebuie sa vorbiti cu cei de la ITM pentru a va regla in baza de date informatica.

 23. anonim Says:

  BUNA ZIUA.
  PAROLA SI SEMNATURA ELECTRONICA PENTRU DECLARATII SE POATE FOLOSI SI LA TRANSMITEREA REVISALULUI? MULTUMESC.

 24. ana Says:

  Va rog, pentru declaratii TVA/2011,plafonul de 100.000 E, e o decl.094 unde se trece cifra de afaceri.Intrebarea este daca intra la calculul acestei cifre de afaceri si subventiile primite de la APIA pt.terenul lucrat.Multumesc!

 25. Vladoi Says:

  Am transformat PFA-ul in Intreprindere Individuala si vreau sa fac doua contracte de munca. In REVISAL nu am Intr. Individuala. Ce aleg, atunci? La mine in oras (Dr. Tr Severin) am intrebat la ITM, la IT si mi-au spus sa bifez @Alta forma de organizare@… nu mi se pare ok..

 26. dani Says:

  Daca am o intreprindere familiala, si vreau sa angajez pe un membru al familiei in revisal.
  Fiind o persoana fizica(reprezentantul intreprinderii) in revisal nu imi apare optiunea de intreprindere familiala numai asociatie familiala, iar cif/ciu nu pot sa il trec pt ca nu imi apare optiunea, cel de la itm zicea sa trec persoana juridica.
  Cum ar trebui sa procedez?

 27. EXPERT CONTAB Says:

  Pentru daniel_ilea2006@yahoo.com
  Trebuie sa treceti la persoana juridica

 28. EXPERT CONTAB Says:

  Pentru plopagro@yahoo.com
  Subventiile de orice natura nu se inregistreaza la cifra de afaceri, au un cont de venit distinct 7411.

 29. EXPERT CONTAB Says:

  Pentru Ady 1
  Angajatii trebuie declarati la ITM oricum atata vreme cat lucreaza pe teritoriul Romaniei.

 30. Ioana Says:

  Buna ziua.Mi-am deschis cabinet de kinetoterapie iar eu imi desfasor activitatea la un spital sub forma de pfa.Cei de aici mi-au zis ca trebuie sa ma inscriu la ITM altfel ei nu imi iau in considerare vechimea si oriunde ma voi duce voi fi debutant pt ca nici macar o adeverinta nu imi dau.Ideea e ca cei de la ITM mi-au zis ca nu am ce sa caut acolo…Ce ma sfatuiti sa fac?? sunt pur si simplu disperata !

 31. EXPERT CONTAB Says:

  Pentru Ioana,
  Vechimea in munca se poate dovedi in baza unei forma de asigurare in sistemul de asigurari sociale – fie prin contract individual de munca, fie prin incheierea unui contract de asigurare la casa de pensii si casa de sanatate.
  Plata acestor contributii se realizeaza in functie de venturile obtinute sau de salariul minim garantat in plata.

Leave a Reply