28 Nov

Modificari privind PFA-urile si II-urile incepand cu 17.01.2017

Baza legala: Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, in vigoare de la 17.01.2017.

Principalele modificari  aduse de prezenta lege sunt urmatoarele:

 Se introduce definitia sediului profesional;
 In situatia in care la sediul profesional, imobil cu destinatie de locuinta, nu se desfasoara nicio activitate economica, nu mai exista obligatia schimbarii destinatiei de locuinta prin solicitarea acceptului comitetului executiv si al proprietarilor direct afectati.

Persoanele fizice vor depune doar o declaratie pe propria raspundere prin care atesta faptul ca la sediul profesional nu desfasoara activitate economica;
 PFA va putea avea in obiectul de activitate cel mult 5 activitati prevazute de codul CAEN si va putea angaja un numar maxim de 3 persoane;
 Intreprinderea individuala va fi limitata la cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN si 8 angajati;
 Persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de activitati este mai mare decat cel prevazut de prezenta lege au obligatia de a solicita oficiului registrului comertului modificarea numarului de activitati, in termen de 2 ani de la intrarea in vigoare a legii (pana la 17.01.2019).

In situatia neindeplinirii obligatiei de solicitare a modificarii numarului de activitati, vor fi radiate din oficiu in termen de 60 de zile de la implinirea termenului mentionat anterior.

 

Leave a Reply